Print Icon
 


Tisztelt !


AirPrime kis hatótávolságú modulok

A Sierra Wireless modul családjainak legújabb tagjai rövid hatótávolságú vezeték nélküli adatkapcsolatot biztosítanak ipari kivitelben. Támogatott technológiák a Bluetooth és a Wifi. A modulok különféle változatokban állnak rendelkezésre, beépített vagy külső antennával, kombinált BT és Wifi, két módú BT és BTLE és csak BTLE. 

BX310x Wifi és BT kombinált modul 
 
 • Wi-Fi 802.11 b/g/n, 2.4GHz
 • Bluetooth Low Energy 4.2 és klasszikus Bluetooth egyidejű használata 
 • BX3105 beépített antennával 
 • integrált TCP/IP és Bluetooth stack, UART interfész

Felhasználási területek: biztonságtechnika, otthon automatizálás, tracking, viselhető eszközök, telemedicina, ipari automatizálás, épület automatizálás és közvilágítás. Részletes műszaki adatok
BC127 Duál módú Bluetooth és Bluetooth Low Energy 
 • Magas minőségű hangátvitel 
 • Integrált Bluetooth protokoll stack, UART interfész 
 • Beépített antenna 
 • Digitális és analog audio

Felhasználási területek: okostelefon kiegészítők, vezeték nélküli hangszórók és kihangosítók, gatewayek és bluetooth vezérlők. Részletes műszaki adatok
BC118 Bluetooth Low Energy adatáviteli modul 

 • Bluetooth LE 4.1, csak adatátvitel 
 • Integrált Bluetooth protokoll stack, UART interfész 
 • Standalone és host vezérelt üzemmód 
 • Nagyfokú energia hatékonyság
   

Monnit Alta az energetikai auditban

Napjainkban az energiahatékonyság megteremtése nem csak a Földünk védelme érdekében fontos kérdés, de egyben zsebbe vágó ügy is. Az EU irányelvet /2012/27 EU/ dolgozott ki az energiafelhasználás korlátozására, azzal a céllal, hogy csökkenjen az energia függőség, az üvegház hatású gázok kibocsájtása és nem utolsó sorban az energia költség. Az irányelv az energiafogyasztás 20%-os csökkentését irányozza elő 2020-ig. 

 A kötelező energetikai audit teljesítésének módozatai: 
 • Energetikai audit lefolytatása, 
 • MSZ EN ISO 50001 tanúsítvány megszerzése. 
E témával kapcsolatos prezentációm a https://prezi.com/wdeaarpclfp3 címen érhető el. A Monnit ALTA rendszerrel egy ügyfelünk, (energia auditor vállalkozás) projektjében veszünk részt. A projekt célja az energia felügyeleti rendszer megvalósítása, amellyel az adatszolgáltatás pontosan végrehajtható, és az energiafelhasználás folyamatosan monitorozható. 

 Az energiahordozók, melyek mérését folyamatosan el kell látni: 
 • elektromos áram, 
 • gáz és 
 • sűrített levegő.

A gyár (gyártócsarnokok, irodaépület) betáplálási pontjait fogják mérni a szenzoraink. Nem mindenhol tudjuk a fogyasztást közvetlenül mérni, de ezekben az esetekben támaszkodunk azokra hitelesített mérőórákra, melyek rendelkeznek impulzus kimenettel.A Monnit ALTA vezetékmentes szenzorokkal közvetlenül mérhető az elektromos áramfogyasztás 150 Amper áramerősségig (Fázis kábel maximum d<=24mm), a gáz és a sűrített levegő nyomása 20,7 bar (300 PSIG). nyomásig. Thermocouple-val a magas hőmérsékleteket is tudjuk mérni 400 fok C-ig. Pl: forrasztóón fürdő. 
Közvetve, impulzus számlálóval a fogyasztásmérőn mérjük azokat a betáplálási pontokat, melyek mérésére nincs más lehetőség. Ezek: a 150 A-t meghaladó áramerősség egy fázison (Fázis kábel d>24mm), gázfogyasztás, levegő fogyasztás.
A mérési eredmények tárolására és feldolgozására az új iMonnit felügyeleti rendszert fogjuk alkalmazni, de még nem eldöntött, hogy a Premiere vagy az Enterprise verziót. Előbbi a felhőben fut, utóbbi saját (ügyfél) szerverén.

A Monnit ALTA rendszer alkalmazásának egy szeletét mutattuk be, fenti prezentációban több alkalmazás példa ötletet találhat.
   


A Robustel MEG5000 megnyerte a Red Dot terméktervező díjat

 

A MEG5000 Modular Edge Computing Gateway megkapta aRed Dot terméktervező díjat 2018-ban a Communication Technology kategóriában.

A Red Dot Design Award a világ egyik legismertebb terméktervezésért adott díja. 2018-ban, 59 országból, tervezők és gyártók több mint 6 300 terméket neveztek be a versenyre. A szigorú bírálati kritériumok, amelyek magukban foglalják az innováció szintjét, a funkcionalitást, a formális minőséget, az ergonómiát és a tartósságot, olyan referencia keretet biztosítanak, amelyet a zsűri még kiegészít saját szakértelmével.


Yi Huang, a Robustel alelnöke kijelentette: "A Red Dot díj azt jelenti, hogy az iparág nagyra értékeli a Robustel innovációs képességeit az ipari robotika területén és a célzott tervezői csapat erőfeszítéseit, akik az új intelligens kapcsolódási szintet határozzák meg felhasználóink számára.”

A MEG5000 Modular EdgeComputing Gateway nagysebességű adatfeldolgozási képességgelrendelkezik. Három skálázható kártyát tartalmaz, amelyek különbözőinterfészeket támogatnak, könnyen testreszabható. Megfelel az ipari elvárásokváltozó igényeinek, beleértve olyan ágazatokat is, mint az Ipari automatizálás,az Ipar 4.0 és az Ipari kommunikáció. 

   

Amennyiben kérdése merülne fel termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban, lépjen kapcsolatba velünk!

Karl Tamás - Technikai támogatási vezető 
Mobil: +36 30 218 9869 
E-mail: tamas.karl@kern.hu 

Ungvári Nándor - Kiemelt ügyfélmenedzser 
Mobil: +36 30 983 4026 
E-mail: nandor.ungvari@kern.hu